Benke Szilárd szerint a színfalak mögött rengeteg munka zajlik

Sziasztok Falco-szurkolók!

Az Erőnléti blog mostani részében egy kicsit én írok a háttérben zajló eseményekről.

Jobban szeretem a labdás edzéseket, de ezek mellett, igenis fontos szerepe van az erőnléti felkészültségnek is. Rengeteget segítenek az ilyen stílusú edzések. Fejlesztik az erőállóképességet – az egyre gyorsabb és fizikálisabb játékhoz elengedhetetlen. A kosárlabdában a koordináció is nagyon fontos, hiszen ebben a sportban, sok az ütközés, hirtelen sok kicsi irányváltás amire konditeremben illetve koordinációs gyakorlatokkal tudunk felkészülni. Ádi – a csapat erőnléti edzője – változatos programokat rak össze, hiszen, fontos itt a változatosság. Próbálja színesíteni az edzéseket, így nagyon kedvenc gyakorlatot nem is tudok kiemelni. Egyszerűen szeretem a konditermi edzéseket, szemmel látható eredményeket is el lehet érni.

Van egy másik része is a sportolói életvitelnek, amit talán kevesen látnak.
Fontos oda figyelniük az étkezésünkre, hiszen ez segíti, hogy jobban teljesítsünk a pályán. Én 5 éve dolgozom együtt hegyi kitti, dietetikussal, aki minden szezonra összeállít nekem egy mintaétrendet. Így könnyű dolgom van, hiszen kitti odafigyel, hogy változatos legyen az étkezésem, és így a szükséges tápanyagokat az étkezésekkel be tudjam vinni a szervezetembe.
Viszont napjainkban ez nem olyan egyszerű, megtalálni a megfelelő minőségű mennyiségű ételt. Egyrészt, nagyon sok kalóriát is elégetünk, gyors az anyagcserénk, ezért több táp-, és ásványi anyagot kell fogyasztanunk. Ezt általában étrend kiegészítőkkel oldjuk meg. Idén a myproteinnek köszönhetően nagy a választék és azért a fehérjék, vitaminok és bcaa mellett snack-et is szoktam fogyasztani. Fehérjét kevésbe inkább vitaminokat ásványi anyagokat. A mandula vajat mondanám favoritnak. Pirítósra, smoothie-ba jópofa!