Június 26-án BL sorsolás!

A Kosárlabda Bajnokok Ligája 2024-25-ös szezonja a holnapi sorsolással megkezdődik. A BCL igazgatótanácsa már megerősítette a főtáblás csapatok nevét, valamint a selejtezőkörök 24 tagját, akik a fennmaradó helyekért küzdenek.

A teljes keretben 17 nemzeti bajnok szerepel, közülük öt a csoportkörben – Rytas Vilnius (Litvánia), Filou Oostende (Belgium), Igokea m:tel (Bosznia-Hercegovina), Falco Szombathely (Magyarország) és VEF Riga (Lettország) – és 12 a selejtezőben, a portugál SL Benficától az azerbajdzsáni Sabahig, a finn BC Nokiától a ciprusi Keravnosig.

A sorsolást 2024.06.26-án 11:00 órakor rendezik és a lenti linken élőben követhető.

A kvalifikációs fordulókra szeptember közepén kerül sor, míg a csoportkör 2024. október 1-jén kezdődik.

A BCL címvédő Unicaja Málaga, amely a spanyol Liga Endesa alapszakasz-tabellájának élén végzett, visszatér a 9. szezonban, csakúgy, mint a FINAL FOUR tagjai, a La Laguna Tenerife az UCAM Murcia és a görög Peristeri.

A La Laguna Tenerife az AEK és a Filou Oostende mellett ráadásul egy igazán különleges klub tagja, hiszen ők az egyetlen három klub, akik a Kosárlabda Bajnokok Ligája minden szezonjában részt vettek.

A FIBA Europe Cup címvédője, a NINERS Chemnitz vezeti az alapszakasz nyolc újoncának listáját, és a Wurzburg Baskets mellett ők lesznek a nyolcadik és kilencedik német klub, amely részt vesz a Kosárlabda Bajnokok Ligájában.

A listát Törökország vezeti, mivel a Manisa BB a 12. különböző török BCL-klub lesz, míg Franciaország közvetlenül mögötte áll, mivel a Saint-Quentin a 11. klub lesz a francia BCL történetében. A Kolosszosz Rodosz pedig a hetedik különböző görög klub lesz, amely részt vesz az alapszakaszban.