Sikeres szezont zártunk az iskolákban is

Iskolaprogramunk a 2023/24-es szezonban is sikeresen folytatódott.

A mögöttünk hagyott szezonban több pályán kívüli célunk közül az egyik, az iskolaprogram folytatása volt! Az iskolákkal a tavalyi évhez hasonlóan könnyen ment az egyeztetés, így több iskola jutott el hozzánk, és mi is több intézményt látogattunk meg.

A három pillérre épülő program első – már régóta élő – része a mérkőzéslátogatás. Idén több „jubileumot” ünnepelhettünk. A szezon során átléptük az 1900 fogadott iskolást/pedagógust, a program keretein belül összesen 1947-en látogattak ki a Schaeffler Aréna Savariaba! A másik mérföldkő, hogy már a helyi iskolák mellett – a Mohamanó Alapítvány segítségével – Budapesti diákok is ellátogattak hozzánk. Ők az első „iskola”, akik a megye határon túlról érkeztek egy Falco-mérkőzésre. A szervezésért pedagógusoknak szeretnénk köszönetet mondani, de mellette ki kell emelni szurkolótáborunkat, vezérszurkolóinkat, akik több alkalommal is aktívan bevonták az iskolásokat is a szurkolásba, sőt közös szurkolást is vezényeltek nekik, ezzel még jobban átadva nekik a sárga-fekete élményt.

A második pillérünk az iskolalátogatás volt, ami a tavalyi évhez hasonlóan értékátadáson alapult. A legtöbb esetben nem is tesiórára mentek be a fiúk, hanem rendhagyó angolt, biológiát, vagy éppen osztályfőnöki órát tartottak Perl Zoltánék. Sőt Keller Ákosék a Gothard Jenő Általános Iskolában egy „suli-olimpiában” segédkeztek. Az Oladi Általános Iskolában angol nyelvű sajtótájékoztatót vezényeltek le a lelkes tanulók (kéttannyelvű intézmény), akik nagyon bátran kérdeztek Boris Baractól és Antonio Jordanótól. Stefan Pot pedig anyanyelvén tarthatott testnevelés órát a Mate Mersic Általános Iskolában! Az idei szezonban összesen 9 helyszínre tudtunk ellátgatni, amit a következő szezonban szeretnénk 10-15-re felemelni, ugyanis, még mindig vannak olyan helyi, vagy közeli iskolák, ahova 2 szezon alatt nem tudtunk eljutni.

A harmadik pillér az edzés/Aréna látogatás volt, melynek célja, hogy a diákok egy mélyebb betekintést kapjanak az edzésről, illetve magáról a csapatról. Az átlagosan 1,5 óra hosszúságú programra 4 iskola is el tudott látogatni, aminek nagyon örültünk, hiszen tudjuk, hogy logisztikailag nem megoldani a gyerekek, órák mozgatását, itt szeretnénk megköszönni a pedagógusok segítségét, az igazgatók rugalmasságát, akik támogatták a programunkat. Nélkülük, csak egy ötlet maradt volna. A tavalyi évhez képest kibővítettük a programot, idén már egy Falco-kvízzel zártuk a programot, amit a Gothard Jenő Általános Iskola tanáraival, Szlukovényi Nikolett és Borsos-Márk Angelika segítségével állítottunk össze.

Itt szeretnénk megragadni, hogy itt is megköszönjem a segítségüket, hiszen a döntő idejére még egy kisebb kiállítással is megleptek minket a Gothardosok, és a két pedagógus segítségével a rajzokat ki tudtuk állítani.

A jövőre tekintve mindenképp tartani akarjuk a 3 pillért, már egy-két lehetőség, ötlet van, hogyan lehetne bővíteni, fejleszteni a helyi iskolákkal a kapcsolatot, egy picit, de idetartozik csapatunk önkéntes programja, ahol idén 10 aktív diákkal dolgozhattunk együtt, valamint egy aktív kapcsolat alakult ki az egyetemmel is, ahonnan 13 hallgató segíti, segítette a munkánkat.

Köszönjük mindenkinek, 2024/25-ben folytatjuk!